Descriere
Substanța activă: metiram 70%
Cultura: cartof, ceapă, castraveţi, tomate, tutun, măr, păr, viţă de vie, flori (garoafe)
Doza de utilizare:
- cartof: 1,8 kg/ha
- ceapă: 0,2%
- castraveți: 0,2%
- tomate: 0,2%
- tutun: 0,2%
- măr, păr: 0,25%
- viţa de vie: 0,2%
- flori: 0,3%
Agentul patogen combătut:
- cartof: Mana (Phytophtora infestans), Alternarioza (Alternaria solani)
- ceapă: Mana (Peronospora destructor)
- castraveţi: Mana (Pseudoperonospora cubensis)
- tomate: Mana (Phytophtora infestans),Septorioza (Septoria lycopersici),Patarea cafenie (Cladosporium fulvum), Alternarioza (Alternaria solani)
- tutun: Mana (Peronospora tabacina)
- măr, păr: Rapan (Venturia spp.)
- viţa de vie : Mana (Plasmopara viticola)
- flori: Rapan (Uromyces caryophyllinus)
Mod de acţiune:
Polyram DF este un fungicid pe bază de metiram, din grupa ditiocarbamaţilor. Polyram DF are acţiune prin contact, împiedică germinarea sporilor ciupercilor, având însă efect şi asupra dezvoltării ulterioare a tuburilor germinative. Acţiunea sa iniţială este foarte rapidă. Este perfect selectiv faţă de plantele la care se aplică.
Momentul aplicării:
Fiind un fungicid de contact, tratamentele cu fungicidul Polyram DF se aplică preventiv, respectiv înaintea instalării atacului agentului patogen. În funcţie de evoluţia condiţiilor climatice şi a evoluţiei bolii, tratamentele se repetă la un interval de 10-14 zile, iar dacă este cazul şi la intervale mai scurte.
Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit.
Se recomandă utilizarea volumului de soluţie recomandat pentru fiecare cultură în parte, respectiv pentru cartof și castraveți 600-800 l/ha, tomate 800- 1000 l/ha, măr 500-1500 l/ha, păr 500-1000 l/ha, viță de vie și flori 1000 l/ha.
Timp de pauză: Măr, păr – 21 zile; Tomate – 7-14 zile; Cartofi – 14 zile; Viţă de vie – 56 zile; Ceapă -7 zile, Castraveți – 3 zile.
Ambalaj: 10 kg